Hoe maak ik mijn voortuin gezellig met tuinmeubelen?

Ben je nu al helemaal klaar met het winterseizoen en kan jouw voortuin wel wat gezelligheid gebruiken? Lees dan deze blog om te zien hoe je met mooie tuinmeubelen jouw voortuin weer gezellig maakt.

De voorgevel met tuinmeubelen

In tegenstelling tot je achtertuin, heb je in je voortuin niet veel privacy. Je voortuin ligt aan de straat en iedereen die langs loopt, kijkt er naar. Dan staat het niet heel gezellig wanneer je bijvoorbeeld heel veel onkruid in je voortuin hebt staan of wanneer je voorgevel er niet netjes uit ziet. Begin daarom eerst eens met het netjes maken van je voorgevel en verwijder het onkruid uit je tuin. Check je kozijnen en voorzie ze eventueel van een nieuw likje verf. Wanneer je daarna je voorgevel schoonmaakt en je ramen wast, ziet het er al meteen een stuk netter uit.

Plan van aanpak

Voordat je uit enthousiasme je hele voortuin overhoop gaat halen, is het zinvol om eerst goed na te denken wat je precies wilt uitstralen met je tuin en hoeveel budget je daarvoor beschikbaar hebt. Heb je een groot budget en wil je alles nieuw of wil je je huidige tuin gewoon pimpen met de spullen die je beschikbaar hebt en hier en daar een likje verf toevoegen? Alles is mogelijk!

Betegelen of planten?

Wanneer je eenmaal een plan van aanpak hebt gemaakt, is het tijd om te beslissen of je kiest voor een groene tuin of voor een onderhoudsvrije tuin met tegels. Heb je voor een groene tuin gekozen, dan is het leuk om je tuin met veel bodembedekkers gezellig en groen te maken. Kies je voor een strakke betegelde tuin? Plaats dan mooie bloembakken en bloempotten vol planten om kleur in je tuin aan te brengen.

Hekje of heg naast je tuinmeubelen?

Om te voorkomen dat mensen vanaf de stoep steeds door jouw gepimpte voortuin lopen, is het handig om na te denken over een erfafscheiding. Heb je voor een groene tuin gekozen, dan is het leuk om een haag of een verhoogde border te plaatsen. Wanneer je voor betegelen bent gegaan, staat een hekje juist weer erg leuk.

Eyecatcher

Last but not least, maak met decoraties je tuin af. Kies voor een echte eyecatcher die gelijk in het oog springt, zoals een mooi beeld, een fontein of een vogelbadje. Plaats vervolgens een tuinbank 170 cm voor het raam waar je heerlijk samen met je partner in tuincrime op kunt neerploffen, na al dat harde werken om de tuin gezellig te maken.

Normaserveert.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart